elfar.cat. Article d’Opinió del President de CordiBaix

 

 

 

Recuperació del dret a vot

ENRIC NET.

President de CordiBaix.

 

A finals de l’any passat es va aprovar la reforma de la Llei Orgànica del Règim Electoral General  (LOREG, Ley Orgánica 5/1985, de 19 de junio, del Régimen Electoral General).  Amb aquesta aprovació, moltes persones van recuperar el dret a vot que tenien restringit com a conseqüència d’una resolució judicial d’incapacitació.  La majoria van ser incapacitades per tenir una discapacitat intel·lectual o un diagnòstic psiquiàtric de trastorn mental.  Amb aquesta aprovació i entrada en vigor de la llei a partir del 7 de desembre de 2018, s’ha permès que a les eleccions del 28 d’abril hagin votat i hagin pogut exercir el dret de vot, el dret a exercir plenament la ciutadania que ens és pròpia a tota la comunitat sense excepcions.

Tot i això, la llei estableix algunes salvetats referides a les persones empresonades i les persones declarades incapaces per sentència judicial ferma i les internades en un hospital psiquiàtric amb autorització judicial,   sempre   que  es  declari  expressament  la incapacitat  per a l’exercici del dret de sufragi.

Ens hem d’alegrar que el col·lectiu al qual Cordibaix i les entitats socials dediquen els seus esforços, pugui exercir els drets que la ciutadania atorga. És un pas més, tots i totes som persones, tots i totes tenim drets i tots i totes som iguals en els nostres drets i en l’exercici dels drets fonamentals.

Aquí no s’acaba, la propera votació a les municipals i europees del 26 de maig tornarà a donar una oportunitat al col·lectiu per a demostrar que els esforços i la lluita ha pagat la pena. Només l’actuació dels nostres usuaris i usuàries donarà la justificació i la dimensió adequada a les nostres actuacions. Des de Cordibaix no deixarem de treballar per la plena ciutadania.

 

 

 

 

Recuperació del dret a vot. Article d'opinió a elfar.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.