10 Mirades

La visió de la discapacitat des de diferents punts de vista

Quan parlem de discapacitat  cal considerar la diversitat de col·lectius que engloba aquest concepte, i per tant els diferents tipus de discapacitat existents: discapacitat física, discapacitat visual,  discapacitat auditiva, discapacitat intel·lectual o psíquica i/o trastorn mental.

A més d’aquest factor, la discapacitat no es manifesta de la mateixa manera en totes les persones sinó que  està directament relacionada amb  l’entorn en el que es mouen aquestes persones, l’escola a la que pertanyen, l’empresa a la que treballen, el barri en el que viuen…

Amb l’objectiu de plantejar la necessitat de  reflexionar sobre la nostra visió de la discapacitat i com aquesta, pot esdevenir un potent generador d’oportunitats d’igualtat per a les persones amb discapacitat,  CordiBaix i Mútua Intercomarcal promouen una exposició itinerant d’àmbit comarcal.

L’exposició compta amb les fotografies realitzades per 10 personalitats representatives dels diferents sectors de la nostra societat: món polític, empresarial, artístic, esportiu, religiós o dels mitjans de comunicació, entre d’altres. S’ha demanat que realitzin una fotografia que representi la seva visió sobre la discapacitat com a mostra de la diversitat de formes en que podem entendre-la.

Es pretén promoure una imatge de les persones amb discapacitat com a capaces  de desenvolupar-se com a persones autònomes als diferents àmbits de la nostra societat.