elfar.cat. Article d’Opinió del President de CordiBaix

La precarietat del treball al territori

Enric Net

President de CordiBaix

Darrerament ens trobem que la precarietat s’ha instal·lat al mercat de treball. Cordibaix, des del seu Servei d’Inserció Laboral per a persones amb discapacitat o amb trastorn mental, està detectant que les empreses cada cop més ofereixen llocs de treball precaris i amb condicions difícilment suportables pels nostres usuaris i usuàries. No ha disminuït el nombre d’ofertes, no, ha disminuït la seva qualitat. Ens trobem amb ofertes poc responsables, de poques hores, amb horaris partits, sous que condueixen a la precarietat i a la exclusió social, d’un col·lectiu que ja pateix discriminació i no disposa d’igualtat d’oportunitats a l’accés al món del treball.

Quan CordiBaix fa el contacte amb l’empresa i ens expressa la seva realitat, sempre se’ls planteja els ajuts i el compliment de la llei general de drets de les persones amb discapacitat. No n’hi ha prou.

En una situació econòmica insegura, amb anuncis de recessió, amb un sentiment de prudència en les contractacions i les activitats empresarials i de disminució del risc de les actuacions, un lloc de treball per una persona amb discapacitat esdevé una actuació poc prioritària. L’entorn de treball afavoreix les pràctiques abusives, els allargaments de jornada, el pagar poc, el discriminar per capacitats… La precarietat, a més, afecta de manera específica a les dones, que veuen disminuïts els seus drets laborals.

Com a societat hem de combatre aquestes pràctiques i com a Administració s’ha de dotar dels recursos econòmics necessaris per a promocionar els llocs de treball per a persones amb discapacitat i/o trastorn mental.

Des de CordiBaix aportarem el que la nostra activitat ens permeti, serem presents a diferents esdeveniments, organitzarem altres actes per a connectar amb el món empresarial i divulgar les necessitats dels diferents col·lectius pels quals treballem i sensibilitzar cap a la creació de llocs de treball de qualitat.

La precarietat del treball al territori. Article d'opinió a elfar.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.