Campanya “#AccesibilidadYA”

20171019_Mailing_movilizacion_Banner

Les persones amb discapacitat de Catalunya surten al carrer en 35 ciutats per exigir accessibilitat

  • COCEMFE Catalunya i COCEMFE Barcelona convoquen una concentració en l’Estació d’Autobusos Barcelona/Sants (Carrer Viriat, 1) per la seva falta d’accessibilitat per a totes les persones.
  • Forma part de la campanya de COCEMFE estatal “#AccesibilidadYA” que contempla la celebració de 35 concentracions simultànies en ciutats de tot l’estat.
  • El 4 de desembre s’acaba el termini legal perquè tots els productes, entorns, béns i serveis siguin accessibles.

 

Barcelona, 3 de novembre de 2017.

L’Estació d’Autobusos Barcelona/Sants (Carrer Viriat, 1) és el lloc triat a Barcelona per posar en coneixement de la societat dimarts que ve, 7 de novembre, a les 11.00 hores la falta d’accessibilitat universal en aquest i d’altres punts del territori i reivindicar la posada en marxa de mesures dirigides a eliminar les barreres que vulneren els drets, les llibertats i la vida independent de les persones amb discapacitat.
COCEMFE Catalunya i COCEMFE Barcelona convoquen aquesta concentració en el marc d’una campanya de COCEMFE Estatal que, sota el lema “#AccesibilidadYA: Per l’accessibilitat de productes, entorns, béns i serveis”, contempla la celebració de 35 concentracions simultànies en ciutats repartides per tot l’estat on es preveu la participació de més de 2.500 persones.

Durant la concentració a Barcelona s’informarà sobre aquesta problemàtica a les persones que passin per la zona i es llegirà un manifest. Aquest acte comptarà amb la participació de representants de COCEMFE Catalunya, COCEMFE Barcelona i les seves entitats, així com de diferents persones que explicaran com els afecta la falta d’accessibilitat universal en l’exercici dels seus drets i llibertats.

Impulsada per COCEMFE Estatal en col·laboració amb les seves entitats membres, aquesta campanya també pretén cridar l’atenció sobre el previsible incompliment del mandat de la Llei General de Drets de Persones amb Discapacitat i de la seva Inclusió Social que estableix el 4 de desembre de 2017 com a límit temporal perquè tots els productes, béns, entorns i serveis siguin accessibles.

Llistat complet de concentracions

 

Dia: Dimarts, 7 de novembre de 2017
Hora: 11.00 hores
Lloc: Estació d’Autobusos Barcelona/Sants (Carrer Viriat, 1).

COCEMFE Barcelona és una organització privada, sense ànim de lucre, dedicada a promoure tota mena d’estratègies i accions a favor de la defensa i millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física i orgànica, constituïda per la unió voluntària d’associacions integrades, en la seva totalitat o majoritàriament, per persones amb discapacitat física i orgànica  i d’altres entitats d’iniciativa social que treballin en pro dels drets d’aquest col·lectiu.

 

La Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) és una Organització no Governamental sense ànim de lucre que es va constituir en 1980. El seu objectiu és aglutinar, enfortir, formar i coordinar els esforços i activitats de les entitats que treballen a favor de les persones amb discapacitat física i orgànica per defensar els seus drets i millorar la seva qualitat de vida. L’entitat congrega més de 1.600 organitzacions en tot l’Estat  dividides en Confederacions Autonòmiques, Entitats Estatals i Federacions Provincials que al seu voltant, agrupen a les diferents associacions locals.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.