elfar.cat. Article d’Opinió del President de CordiBaix

 

L’Estat de Pandèmia i la Salut Mental

Enric Net

President de CordiBaix

 

 

Des que es va declarar l’estat de pandèmia amb el confinament decretat per l’Estat d’Alarma el dia 14 de març de 2020, la Salut Mental de la població en general es va veure afectada. El llarg període de confinament domiciliari va crear uns canvis d’hàbits i es va necessitar d’un gran esforç d’adaptació per part de tothom. El forçament de la convivència estreta, en un espai reduït va afavorir l’aparició de conflictes i va fer difícil gestionar el dia a dia.

L’última enquesta del CIS certifica que aquesta situació s’ha traduït un any després en un augment dels trastorns mentals i en la necessitat d’una més gran atenció per part d’institucions i entitats tal com reclama la Confederación de Salud Mental España (SME), que ha iniciat la campanya Salud mental y COVID-19: un año de pandemia.

Manifesta que joves, dones i persones amb discapacitat, de forma especial les persones amb discapacitat psicosocial i trastorn mental, han estat els col·lectius més afectats. A Europa, segons l’OMS, s’ha detectat un augment considerable dels nivells d’ansietat i estrès. El 33% de les persones adultes i el 50% entre la població jove reporten nivells d’angoixa.

Davant d’aquesta realitat, què fem des de Sant Joan Despí, des de Cordibaix? Hem creat un espai per a compartir vivències i neguits de les persones usuàries de la mateixa manera que dins de l’equip es fan servir recursos per a superar les situacions de distanciament físic i alarma social que es van succeint en el nostre àmbit professional, i també en el nostre àmbit social. És l’espai Cuida’t en temps de pandèmia. Esperem poder contribuir a millorar la Salut Mental de les nostres persones usuàries i tornar a generar models d’impacte social que contribueixin a millorar la nostra societat.

 

 

Podeu llegir l’article a El Far.cat 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.