elfar.cat. Article d’Opinió del President de CordiBaix

Enric Net 1

 

 

Empresa 4.0

ENRIC NET.

President de CordiBaix.

 

Les oportunitats que dona l’evolució de la tecnologia són moltes. Estem avançant de forma constant cap a la transformació electrònica de les activitats empresarials i de serveis. El cas de l’administració publica és especial. Per mandat legislatiu s’ha d’adaptar l’organització a la e-administració, al contacte amb la ciutadania per mitjans electrònics, a la tramitació dels expedients per mitjans electrònics i a l’atenció a la ciutadania des de les eines electròniques.

 

L’empresa i l’administració van de la mà en aquests temes. Per relacionar-se amb l’administració, a nivell privat i empresarial es requereix una signatura electrònica i el domini de la tramitació a través de les eines informàtiques. Cal saber escanejar, adjuntar documents, conèixer els principals aplicatius, les app que afavoreixen l’accés a partir dels dispositius mòbils… L’empresa s’adapta amb la transformació dels seus processos d’atenció al client cap a la relació electrònica i transformant la relació de facturació cap a la tramitació de les factures electròniques.

 

Tot plegat fa que els perfils professionals canviïn. A CordiBaix treballem per la igualtat d’oportunitats i la inclusió activa al mercat laboral de les persones amb discapacitat i trastorn mental. Necessitem orientar la nostra formació cap a feines que incorporin el vessant digital. Cal saber i conèixer per a aplicar processos bàsics que permetin als nostres usuaris d’incorporar-se en tasques administratives de suport. Per això, sense deixar d’oferir la formació en competències d’activitats més físiques com les derivades de la logística o la jardineria, s’han de preparar perfils 4.0. És el nostre repte i és el nostre futur.

 

ElFar set18

 

Empresa 4.0 Article d’Opinió a elfar.cat 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.