Entrevista de XarxaNet.org

responsable_300ppp-271x300

 

“L’RSC és una aliada per sensibilitzar sobre les capacitats de les persones amb discapacitat i trastorn mental”

Des de fa 30 anys, Cordibaix treballa per la integració d’aquest col·lectiu a través del món laboral.

 

 

 

Dv, 29/12/2017 – 11:59

Entitat redactora: Suport Associatiu

 

Fa 30 anys que es va constituir Cordibaix. Amb quin objectiu va néixer? 

CordiBaix és la Federació d’Entitats de Persones amb Discapacitat i Trastorn Mental del Baix Llobregat que des de 1987 desenvolupa projectes socioeducatius per tal d’aconseguir la normalització i plena integració del col·lectiu de persones amb discapacitat i/o trastorn mental i garantir el ple exercici dels seus drets i la seva qualitat de vida i benestar a través del treball.

Cordibaix vol ser el referent en el tercer sector i al Baix Llobregat de totes les entitats que busquen la realització dels individus com a persona amb l’eix del treball, potenciant la seva autonomia i la participació activa en la vida social, política, cultural i econòmica.

Una de les vostres tasques com a entitat és assessorar les  empreses en l’àmbit de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) per contribuir a la inserció laboral del col·lectiu amb què treballeu. Quin tipus d’organitzacions s’adrecen a vosaltres? 
Les empreses que ens contacten són companyies que, independentment del seu sector o àmbit de treball, tenen una dimensió humana. Així, ens trobem amb empreses que volen complir la Llei General de la Discapacitat incorporant a les seves plantilles persones amb discapacitat o trastorn mental, però moltes també tenen una inquietud per poder tornar a la societat una part dels seus beneficis en accions que enriqueixin la comunitat de què fomen part.

La Federació CordiBaix treballa en xarxa amb el teixit empresarial, ja sigui amb Pimes com amb grans corporacions multinacionals. Ens trobem que cada cop són més les iniciatives que demanden assessorament a l’hora de contractar persones amb discapacitat.  Tot i que queda encara una gran tasca a realitzar, hi ha una evolució molt positiva en quant a la sensibilització i conscienciació de les organitzacions per fer un món més just i solidari.

Quin paper pot jugar l’RSE a  l’hora d’afavorir la integració  del col·lectiu de persones amb discapacitat i/o trastorn mental?
L’RSC és una filosofia que genera un gran impacte al territori i que, per tant, pot tenir una capacitat d’influència sobre la societat molt elevada. És un indicador de la societat en què vivim i, a la vegada, una aliada per sensibilitzar sobre les capacitats i potencialitats de les persones amb discapacitat i trastorn mental.
Així mateix, si les empreses contracten membres d’aquest col·lectiu, aquestes contractacions repercuteixen directament en la seva inserció sociolaboral i afavoreixen la igualtat d’oportunitats i la lluita contra l’exclusió social.

Però hem de ser conscients que aquesta és una feina en la qual s’han de comprometre tots els actors implicats: les administracions públiques, els agents socioeconòmics, les entitats socials, educatives i sanitàries,  i la societat en general.

Recentment heu rebut l’Etiqueta Responsable que vol contribuir a visibilitzar entitats i empreses que aposten per una gestió més responsable i amb valors. Per què us vau animar a sol·licitar-la?
Cordibaix compta amb un Codi Ètic que recull la identitat de la Federació, la seva finalitat i els seus valors, així com el seu model d’actuació, tant per al funcionament intern com per a la seva activitat externa.

Tenint en compte la nostra tasca, des de CordiBaix vam contactar amb l’Associació +Responsables, entitat que treballa pel foment de la Responsabilitat Social i que impulsa l’etiqueta responsable amb què es vol posar en valor l’activitat de les empreses i organitzacions que incorporen l’RSC amb la finalitat de donar a conèixer, compartir i fomentar activitats i iniciatives responsables.

 

Què ha representat per a la vostra entitat rebre aquest distintiu?
Posar en valor les bones pràctiques
 implementades per la Federació CordiBaix així com la gestió, organització i els valors que defensem com a entitat social. Aquest fet ens permet  ser un referent en el tercer sector i ens atorga una distinció que ens posiciona i aposta per una gestió de qualitat i compromesa amb les persones i amb la societat.

A més, es una recompensa a l’esforç que la Federació CordiBaix ha fet des de la seva fundació i ens motiva per seguir treballant amb il·lusió per aconseguir la normalització i integració plena del col·lectiu de persones amb discapacitat i/o trastorn mental.

 

 

http://xarxanet.org/economic/noticies/entrevista-cordibaix-federacio-dassociacions-fundacions-i-patronats-de-les#.WlcaUNi4-z0.twitter

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.