elfar.cat. Article d’Opinió del President de CordiBaix

SONY DSC

CordiBaix, amb la salut mental

ENRIC NET.
President de Cordibaix.

 

 

 

Dilluns es va presentar a la Generalitat l’Estratègia 2017-2019 del Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions. L’estratègia s’emmarca en la voluntat dels diversos actors, administració i entitats socials, d’avançar en el camp dels drets socials de les persones. M’agradaria destacar quatre línies estratègiques de les que es van presentar. La primera és la referida a l’impuls de les accions necessàries per al desplegament del programa de lluita contra l’estigma. És absolutament necessària la visibilitat i l’acció comunitària per a treure l’estigma sobre el trastorn mental. Per això és destacable l’impuls al programa Obertament i la col·laboració amb els mitjans de comunicació.

La segona és la referida a la promoció i millora dels programes de suport a les famílies de les persones amb trastorn mental. En aquest cas es considera el suport al programa Activa’t que està donant molts bons resultats als diferents territoris pilot. Es tracta del programa que vincula les persones amb trastorn, les seves famílies i els professionals de la salut i socials que intervenen en l’atenció.

La tercera és la promoció de les accions necessàries per a la consecució activa de la inclusió comunitària de les persones adultes amb trastorn mental greu i addiccions. En aquest àmbit es proposa el treball conjunt dels professionals de la salut, de l’àmbit social, de la vivenda, laboral i cultural. És una gran noticia que existeixi aquesta visió integral. Des de Cordibaix fa temps que defensem aquest model.

Finalment, la quarta és la promoció de les accions necessàries per a la inserció laboral de les persones adultes amb trastorn mental greu i addiccions. Des de Cordibaix hem fet un lema del dret al treball i treballem per a la inclusió de les persones amb discapacitat i trastorn mental a l’entorn laboral des de l’acció comunitària. Felicitem-nos doncs de l’estratègia i ara toca treballar per assolir els objectius.

Us deixem l’enllaç de la publicació:

http://elfar.cat/not/18501/cordibaix-amb-la-salut-mental/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.